Nieuws

Eind november publiceerde de Europese Commissie haar “actieplan inzake intellectuele eigendom om het herstel en de veerkracht van de EU te ondersteunen”. Het actieplan moet ondernemingen – en in het bijzonder kleine en middelgrote ondernemingen (‘kmo’s’) – helpen bij het optimaal gebruiken van hun uitvindingen en creaties. Het doel is ze op weg te helpen naar economisch herstel en een wereldleiderspositie op het gebied van groene en digitale technologie voor Europa.

In het actieplan worden vijf belangrijke aandachtsgebieden aangeduid, telkens met specifieke voorstellen voor maatregelen. 

Hierna lijsten we een selectie van de toekomstige maatregelen op die relevant kunnen zijn voor uw onderneming en uw intellectuele eigendom (‘IE’).

Lees meer

1. Advies

2. Contracten

3. Bijstand bij geschillen-procedures

4. Bemiddeling tussen partijen

Lees meer

Op 16 juli 2020 deed het Hof van Justitie van de Europese Unie (‘het Hof’) uitspraak in de zaak C-311/18 (‘Schrems II’). Het Hof verklaart daarbij het EU-VS privacyschild ongeldig. Het Hof bevestigt de modelcontractbepalingen inzake gegevensbescherming (beter bekend als de ‘Standard Contractual Clauses’ of ‘SCCs’), maar nuanceert tevens hun status als bevoorrechte oplossing voor de doorgifte van persoonsgegevens buiten de EU. 

Het arrest is van belang voor elke onderneming die persoonsgegevens doorgeeft aan organisaties die buiten de EU zijn gevestigd.

Lees meer

H&M versus Revok uitgelegd

24 september 2018

Karen werkte op vraag van Flore Pensaert, studente aan de filmschool RITCS Brussel, mee aan een casus over auteurs- en mediarecht.

Lees meer

Contacteer ons

Kortrijksesteenweg 127
9830 Sint-Martens-Latem
Tel. +32 9 324.15.40
Fax +32 9 324.15.45
info@ipporta.be

Of vul het contactformulier in.